Steak

Een parrillada is geen gerecht, maar een staalkaart van Zuid-Amerikaanse BBQ mogelijkheden. De mooiste stukken vlees die de pampas te bieden hebben als Bife de Lomo (ossenhaas), Bife de Chorizo (entrecote) en Ojo de Bife (ribeye) worden afgewisseld met goedkopere steaks als Entraña (longhaas), Vacio (Bavette) en Asado de Tira (short ribs). Verrassend genoeg grillen de Argentijnen hun vlees verder door. Deze carnivoren zijn geen fan van rood vlees.

Orgaanvlees

Maar er is meer: ook orgaanvlees (achuras of offal) is een vast onderdeel van de Parrillada. De mooi gevlochten chinchulines worden knapperig gebakken maar zijn niet meer dan darmen en staan in schril contrast met de inmiddels kostbare mollejas (zwezerik of sweetbreads).

Worsten

Ook worsten (embutidos) mogen niet ontbreken. Bijvoorbeeld morcilla (bloedworst) en verse chorizos (de worst, niet de steak). Die vormen, met chimichurri de basis voor choripan, de nationale hot dog van Argentinië .