Zelfde Idee, andere prijsklasse. Schreven we vanochtend over een heerlijke, maar alledaagse lunch uit Japan, de Katsu Sando (schnitzel sandwich), dit jaar is er veel belangstelling voor een exclusieve update. Chef Kentaro Nakahara van Sumibiyakiniku Nakahara verving het varkensvlees door kostbaar wagyu rund van de A5 categorie. Waarschijnlijk het duurste vlees van de wereld. Hij besmeert speciaal witbrood, gemaakt met melk uit het koude Hokkaido, met tomatenjam en belegt het met een stukje met panko gepaneerde steak. Het resultaat kreeg meteen een naam: wagyu sando.
Wagyu Sando Wedloop
Het levert niet alleen het perfecte instagram plaatje op, maar het lijkt me ook nog eens een heerlijke snack. Wanneer ik het wil proeven, zal ik wel zelf aan de slag moeten. Nakahara’s versie kost al 70 dollar en zette tevens een wedloop in gang. Inmiddels serveert een Amerikaans restaurant een Wagyu Sando van 180 dollar. Perfectie of complete waanzin, misschien wel een natuurlijks stimulans om minder of bewuster vlees te eten. Een goed voornemen voor volgend jaar?